DGOJ Spain

Az online kaszinókat Spanyolországban 2011 óta a Szerencsejáték-szabályozási Főigazgatóság, a DGOJ szabályozza. Az új spanyolországi online kaszinók működéséhez két engedély valamelyikével kell rendelkezniük. Az első egy általános, a második egy speciális engedély.

A szervezet felelős a szerencsejáték gyakorlatok nyomon követéséért és ellenőrzéséért, az engedélykérelmek feldolgozásáért és a díjak kezeléséért. Vitarendezési szolgáltatást is kínálnak azon ügyfelek számára, akiknek problémáik voltak bármely engedéllyel rendelkező szolgáltatóval.

Fontos megjegyezni, hogy a DGOJ nem szabályozza a sorsjátékokat, amelyeket külön működtetnek és irányítanak.

DGOJ Spain
A DGOJ engedélyezési köreHonnan lehet tudni, hogy egy új online kaszinó rendelkezik-e DGOJ-engedéllyel?
Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherSamuel AdeoyeResearcher

A DGOJ engedélyezési köre

Az általános engedély lehetővé teszi a kaszinó számára, hogy fogadásokat és egyéb szerencsejátékokat kínáljon, például versenyeket Spanyolországban. Ezeket 10 évre adják ki, de a kaszinónak lehetősége van ezt további 10 évre meghosszabbítani.

A speciális licenc azt jelenti, hogy a kaszinó minden olyan szabályozott játékot kínálhat, amelyre az általános licenc vonatkozik. A kaszinónak általános licenccel kell rendelkeznie ahhoz, hogy speciális engedélyt kapjon, és egy és öt év közötti időtartamra adható ki. Ezt követően szükség esetén bővíthető.

A vonatkozó engedélyek megszerzéséhez a DGOJ-tól egy kaszinónak akár hat hónapig is várnia kell. Ez ideiglenes engedélyt ad, majd további négy hónapig tarthat a végleges engedély megadása.

Képesítési követelmények

Az engedélyek megadásához a kaszinóknak meghatározott feltételeknek kell megfelelniük. Számos jogi és pénzügyi követelmény támasztja alá a minősítést. Van néhány technikai specifikáció is, például a kaszinót vezetők szakmai tapasztalata és a szervezet általános személyzeti struktúrája. A kaszinónak bizonyítékot kell szolgáltatnia arra vonatkozóan, hogy megfelel a DGOJ követelményeinek, amikor elbírálja az engedélykérelmet.

A DGOJ az engedéllyel nem rendelkező üzemeltetőknél is vizsgálatokat folytat, és szükség esetén végrehajtási intézkedéseket foganatosít, ha a társaságok törvényen kívül működnek. Ezenkívül, ha Spanyolországban működik, minden online kaszinónak díjat kell fizetnie a DGOJ-nak. Különféle fizetési szintek léteznek, ezek 2500 és 38000 euró között mozognak.

Honnan lehet tudni, hogy egy új online kaszinó rendelkezik-e DGOJ-engedéllyel?

Annak kiderítésére, hogy a új online kaszinó Spanyolországban DGOJ-engedéllyel rendelkezik, utánanézhet a Szerencsejáték-szabályozási Főigazgatóság hivatalos honlapja. Van ott egy link "Engedélyezett üzemeltetők" címmel. Ez egy listát ad az összes kaszinó üzemeltetőjéről, amelyek legálisan működhetnek Spanyolországban. Mindazonáltal a kaszinók számára is követelmény, hogy négy logót helyezzenek el weboldalukon. Ezek azok a logók, amelyek a kiskorú játékosokra vonatkozó tiltó rendelkezéseket, a felelős szerencsejáték logóját és a biztonságos weboldal logóját képviselik.

Ha bármilyen probléma adódik valamelyik kaszinó üzemeltetőjével, akkor az ügyfelek a DGOJ panaszok részlegébe léphetnek, és kitölthetik online űrlapjukat. A szervezet ezután a saját eljárását követi a probléma megoldásában.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács