Nyerőgép

April 2, 2022

A nyerőgép RTP-je az új kaszinóknál: mit érdemes szem előtt tartani

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherSamuel AdeoyeResearcher

A Return to Player minden kaszinójáték alapvető eleme, amelyet a játékosok gyakran átnéznek. A játékoshoz való visszatérés, amelyet általában százalékban jelölnek, azt az átlagos pénzösszeget jelenti, amelyet számos pörgetés vagy kör után visszakap a játékos. 

A nyerőgép RTP-je az új kaszinóknál: mit érdemes szem előtt tartani

Ez meghatározza az online kaszinók játékainak hosszú távú jövedelmezőségét és varianciáját is, ezért a legjobb, ha a játékosok ismerik a kaszinójátékok RTP-jét, mielőtt elkezdenének játszani.

Hogyan működik az RTP?

Egy slot RTP-je 88%-tól akár 99%-ig is terjedhet. Általában minden 93% alatti RTP-t alacsony RTP-nek tekintenek, de ezek a játékok speciális bónuszdíjakkal pótolják az alacsony RTP-t. Az online nyerőgépek átlagos RTP-je többnyire 96% körül mozog, és akár 99%-ot is elérhet, ami a maximális elérhető RTP egy slothoz. 

Ezeket a számokat a nyerőgép-szolgáltatók több millió pörgetést szimulálva találják ki. A legtöbb joghatóságban törvény írja elő, hogy ezeket a számokat minden online kaszinójátéknál közzé kell tenni.

Mit kell szem előtt tartani az RTP-kről?

Egy másik érték, amelyet szem előtt kell tartani online kaszinókban játszani a ház széle. A House Edge és az RTP alapvetően ugyanannak a rendszernek két különböző összetevőjére utal. Míg az RTP-t a játékos átlagos várható hozamának megjelenítésére használják, a house edge-t a kaszinó játékának várható nyereségének megjelenítésére használják. 

A ház szélét százalékban is jelöljük, de általában 0,5% és 5% között mozog. Ez a játék típusától függően változik. A blackjack általában a legalacsonyabb házelőnnyel rendelkezik, míg a dupla nullával rendelkező rulettkerekek általában lényegesen magasabb házelőnnyel rendelkeznek.

Hogyan befolyásolják az RTP-k az online kaszinók nyerőgépeit

Bármely slot RTP-je megtalálható az információs részben slot az online kaszinóban. Az asztali játékoknál a ház előnye szintén megtalálható az információs részben, de általában minden kaszinónál egységesek, mivel az asztali játékok nem változnak nagy mértékben, ellentétben a nyerőgépekkel. 

Sok online kaszinó kínál befizetési bónuszokat új és meglévő ügyfeleknek egyaránt. Ezekhez a befizetési bónuszokhoz általában kötött fogadási követelmények vonatkoznak. Ha magas RTP értékű sloton játszik, ez az egyensúly hosszabb ideig megőrizheti, és a játékos maximálisan élvezheti. Segít teljesíteni a kaszinók által kínált bónusz készpénzhez kapcsolódó fogadási követelményeket is.

Utolsó szavak

Kíváncsi lehet, hogy egy játékos miért játszik alacsonyabb RTP-vel rendelkező sloton. Sok oka lehet, de az egyik az, hogy az alacsonyabb RTP-vel rendelkező slotok nagyobb szórást mutatnak. Ezek a nyerőgépek nagyobb kockázatot vállaló fogadók számára készültek, akik nagyobb kaszinóslágereket szeretnének látni. 

Az alacsonyabb RTP-vel rendelkező slotok főként nagyobb maximális nyerési lehetőséget kínálnak, mint a magasabb RTP-vel rendelkező slotok. Ezért az, hogy egy játékos milyen típusú nyerőgépekkel játszana, nagymértékben függ a kockázatvállalási természetétől. A kaszinójátékok, például az RTP és a house edge különféle matematikai működésének megismerése kiemelheti az ügyfelek játékélményét az online kaszinóban. Ez lehetővé teszi, hogy megalapozottabb döntéseket hozzon a kaszinó által kínált játékok és élő fogadási akciók tekintetében.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

A CogniPlay új korszakot mutat be az online nyereményjátékok és a közösségi játékplatformok terén
2024-05-16

A CogniPlay új korszakot mutat be az online nyereményjátékok és a közösségi játékplatformok terén

Hírek