Hírek

June 17, 2022

Az Evolution Gaming erős 2021-es pénzügyi eredményei

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherSamuel AdeoyeResearcher

2021 minden jel szerint sikeres év volt az Evolution Gaming számára. Az év során a vállalat olyan szabályozott piacokra lépett, mint Argentína és Dél-Afrika. Ezenkívül a tartalomgyűjtő olyan csúcsrangú élő változatokat adott ki, mint a Lightning Blackjack, a Cash or Crash és a Gonzo's Treasure Hunt.

Az Evolution Gaming erős 2021-es pénzügyi eredményei

De a szilárd pénzügyi mutatvány az, ami biztosan lenyűgözi a kritikusokat és a bennfenteseket. A társaság 2021. január-decemberi év végi jelentése szerint a negyedik negyedévben a bevételek 69%-kal nőttek. Az EBITDA (kamatok, adók, értékcsökkenési leírás és amortizáció előtti eredmény) szintén 68,9%-kal nőtt. 

Erős élő kaszinó globális kereslet

Alapján Evolúció2021-ben a növekedést az élő kaszinójátékok iránti megnövekedett globális kereslet vezérelte. A jelentés ezt mondja a cég élő kaszinó bevétele lenyűgöző, 48,6%-kal nőtt. Ez lenyűgöző ugrás a pandémia előtti tavalyi növekedési ütemhez képest. 

Ennek ellenére 2021 negyedik negyedévében az Evolution bruttó bevétele 300 millió euróra nőtt, ami 69%-os ugrást jelent 2020 negyedik negyedévéhez képest. Ráadásul ez a szám még magasabb, 90% volt a 2020. január-decemberi bevételekhez képest. 

EBITDA szempontjából, a cég 207 millió eurót jegyzett, ami 68,9%-os ugrás. Ez majdnem megegyezik a teljes éves 68,7%-os fedezettel. A cég azt várja, hogy 2022-ben is folytatni fogja ezt az erős bullrunt, miután jelentős befektetéseket hajt végre új stúdiók építésébe, újak bővítésébe, valamint a játékon belüli legkedvezőbb újítások bevezetésébe. Az Evolution 69%-ról 71%-ra számol. 

A sikertörténethez azonban nem csak a cég élő kaszinó üzletága járult hozzá. RNG-játékai is erős teljesítményt mutattak a piacon, olyan márkák mellett, mint pl NetEnt és Vörös Tigris uralja a jelenetet. Az Evolution azonban az idei 9%-os növekedésnél is erősebb növekedést remél. Ez azonban negyedévenként változhat.

A termékinnováció 2022-ben is folytatódik

Ahogy az elején mondtuk, az Evolutionnak sikerült a csúcson maradnia 2021-ben néhány jelentős élő kaszinó-kiadással. Tavaly év közepén, ta cég kiadta a Gonzo's Quest Treasure Hunt-ot, az első élő játékműsort, amely VR-t használ (Virtuális valóság) technológia

Majd szeptemberben az Evolution debütált az egyedülálló és nagy lendületű Cash or Crash élő játék show-val. Ebben a magával ragadó játékban a játékosok szupermagas, 99,6%-os RTP-t és az 50 000-szeres főnyeremény megszerzésének lehetőségét élvezhetik. Az Evolution szerint ez az egyik legbőkezűbb és legjátékosbarátabb játék. Ez igaz!

Novemberre előrehaladva a cég kiadta a Lightning Blackjack-et, ami egy újabb kiegészítő a Lightning sorozathoz. Tetszik Villám rulett, ez a blackjack játék megtartja a klasszikus blackjack alapjait, de hozzáadott szorzókkal. Valójában a nyereményeket 2-25-szörösére szorozhatja.

Ugorva 2022-re, Az Evolution 88 játék kiadását tervezi, amelyek közül néhány már a piacon van. Például a Bac Bo, egy egyszerűsített baccarat élő változat, már a rajongók kedvence a legjobb Evolution kaszinókban. Mások közé tartozik Red Tiger's Narcos Mexico és A NetEnt Knight Riderje. A Peek Baccarat is készülőben van. Mindent összevetve, ez az az év, amikor tábort kell tölteni az Evolutionnál.

Drámai terjeszkedés más piacokra

Az Evolution 2021-et több mint 1000 élő asztallal zárja, ami több mint 300-zal több, mint tavaly. Természetesen ez a figyelemre méltó növekedés nem lenne lehetséges, ha a vállalat nem merészkedne új szabályozott piacokra szerte a világon. 

Észak-Amerikában például az Evolution tovább növekszik a szabályozott államokba való belépéssel és stúdiógyűjteményének bővítésével. 2022-ben a vállalat Connecticutban tervezi az indulást. 

Tavaly az Evolution is belépett az újonnan szabályozott argentin piacra, miután megállapodást kötött a BetWarriorral. A megállapodás értelmében az Evolution felajánlotta játékportfólióját Buenos Aires tartományban. 

Az európai piac, ahol az Evolution a domináns, szintén jó volt, olyan országokkal, mint a Hollandia Ukrajna pedig megnyitja újonnan szabályozott piacait. Az európai piac azonban alacsonyabb növekedési számokkal rendelkezik, köszönhetően az átfogó szabályozási változásoknak.

Összefoglalva, 2022 már jól alakul az Evolution számára. Több tíz játékkal a játékosok számára, a cég még egy évig dominál. Az Evolution Gaming további híreiért, frissítéseiért és játékismertetőiért tartsa itt!

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

A CogniPlay új korszakot mutat be az online nyereményjátékok és a közösségi játékplatformok terén
2024-05-16

A CogniPlay új korszakot mutat be az online nyereményjátékok és a közösségi játékplatformok terén

Hírek