Az AI, a VR, az AR és a Covid19 forradalmasítja az online szerencsejáték-ipart

Hírek

2022-05-17

Semmi kétségonline kaszinókés a fogadási oldalak az elmúlt évtizedben a leggyorsabban növekvő online piacok közé tartoztak. A legfrissebb statisztikák szerint a globális online szerencsejáték-piac 2023-ban több mint 92,9 milliárd dollár lesz.

Az AI, a VR, az AR és a Covid19 forradalmasítja az online szerencsejáték-ipart

Az online szerencsejáték kényelme természetesen az iparág exponenciális növekedésének kulcsa. De azon túl, hogy a játékosok kényelmesen játszhatnak a kanapén, számos más tényező is hozzájárult az online szerencsejáték-ipar növekedéséhez. A technológiai fejlődés és a járvány nagy szerepet játszott.

Technológia és innováció az online szerencsejátékban

A technológia az online szerencsejáték-ipar középpontjában áll. Manapság az online szerencsejáték-társaságok jelentős mértékben fektetnek be a technológiába, hogy javítsák a felhasználói élményt. Szakértők szerint a digitális cégek, köztük a szerencsejáték-oldalak, arra törekednek majd, hogy 2024-ig kiadásaik 70%-át a technológiára fordítsák, hogy növeljék az élményeket és optimalizálják a működési modelleket.

Az online szerencsejáték-ipart meghatározó három legalapvetőbb technológia a mesterséges intelligencia (AI), a virtuális valóság (VR) és a kiterjesztett valóság (AR).

A mesterséges intelligencia szerepe

A mesterséges intelligencia kulcsszerepet játszik az online szerencsejáték-iparban. Továbbra is felbecsülhetetlen értékű kiegészítőt jelent számos területen.

Az első az Felelősségteljes szerencsejáték. Az üzemeltetők a mesterséges intelligencia segítségével azonosítják a problémás szerencsejátékosokat, hogy megtegyék a szükséges intézkedéseket a kényszeres viselkedés kezelésében. A mesterséges intelligencia segítségével folyamatosan szkennelhetők a kulcsfontosságú szerencsejáték-adatpontok, átvágva a játékosok demográfiai adatait, viselkedési adatait és tranzakciós adatait olyan profiljátékosok számára, akiket esetleg ragaszkodnak a szerencsejátékokhoz.

A felelősségteljes szerencsejáték mellett a mesterséges intelligencia óriási szerepet játszik abban, hogy az üzemeltetők mélyebb személyre szabottságot kínáljanak a játékosoknak. Ma az online kaszinók, különösen a új kaszinók, élő és mélyen személyre szabott tartalmat kínálnak valós időben. Ezenkívül a játékosoknak a számukra tetsző játékokat és valósághű, emberi támogatást kínál.

A mesterséges intelligencia ezenkívül lehetővé teszi az üzemeltetők számára, hogy aktívan kezeljék az ügyfelek életciklusát, hatékonyabban kezeljék a pénzforgalmat, és fokozzák a csalásfelderítési erőfeszítéseket.

VR és AR; az Új Trendek

Másrészt a virtuális valóság és a kiterjesztett valóság az élen jár az ügyfelek élményének javításában. Bár a virtuális valóság és a kiterjesztett valóság hasonlónak hangozhat, a kettő különböző technológia, de mindegyik célja, hogy hiteles kaszinóélményt nyújtson a játékosoknak. A két technológia elsősorban az X, Y és Z generációs játékosokat célozza meg.

Bár a VR megelőzte az AR-t, kétségtelenül ez utóbbi fogja alakítani az online szerencsejáték-ipart, mivel ez egy játékosközpontú technológia, amely virtuális objektumokat, például kaszinóasztalokat illeszt be a való világba. Amellett, hogy jobb élményt nyújtanak, a lejátszóknak nincs szükségük kiegészítőkre, mint a VR esetében.

Covid19 és online szerencsejáték

Annak ellenére, hogy a járványon nem lehet mosolyogni, áldás volt az online szerencsejáték-ipar számára. Kutatások kimutatták, hogy az online szerencsejátékosok hatszor nagyobb valószínűséggel játszottak szerencsejátékkal a járvány után, mint a járvány kezdete előtt.

A játékosok számának emelkedése a bezárásoknak és a távmunkának tudható be. Mindenki otthon volt, az internetre tapadva. Másrészt az üzemeltetők a marketingre koncentráltak.

Legújabb hírek

Az Evolution Gaming erős 2021-es pénzügyi eredményei
2022-06-17

Az Evolution Gaming erős 2021-es pénzügyi eredményei

Hírek