Hírek

May 17, 2022

Az AI, a VR, az AR és a Covid19 forradalmasítja az online szerencsejáték-ipart

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherSamuel AdeoyeResearcher

Kétségtelen, hogy az online kaszinók és fogadási oldalak az elmúlt évtized leggyorsabban növekvő online piacai közé tartoztak. A legfrissebb statisztikák szerint a globális online szerencsejáték-piac 2023-ban több mint 92,9 milliárd dollár lesz.

Az AI, a VR, az AR és a Covid19 forradalmasítja az online szerencsejáték-ipart

Az online szerencsejáték kényelme természetesen az iparág exponenciális növekedésének kulcsa. Amellett, hogy a játékosok kényelmesen játszhatnak a kanapén, számos más tényező is hozzájárult az online szerencsejáték-ipar növekedéséhez. A technológiai fejlődés és a járvány nagy szerepet játszott.

Technológia és innováció az online szerencsejátékban

A technológia az online szerencsejáték-ipar középpontjában áll. Napjainkban az online szerencsejáték-társaságok nagymértékben fektetnek be a technológiába, hogy javítsák a felhasználói élményt. Szakértők szerint a digitális cégek, köztük a szerencsejáték-oldalak, arra törekednek majd, hogy 2024-ig kiadásaik 70%-át a technológiára fordítsák, hogy növeljék élményeiket és optimalizálják a működési modelleket.

Az online szerencsejáték-ipart meghatározó három legalapvetőbb technológia a mesterséges intelligencia (AI), a virtuális valóság (VR) és a kiterjesztett valóság (AR).

A mesterséges intelligencia szerepe

A mesterséges intelligencia kulcsszerepet játszik az online szerencsejáték-iparban. Továbbra is felbecsülhetetlen értékű kiegészítést jelent számos területen.

Az első az Felelősségteljes szerencsejáték. Az üzemeltetők a mesterséges intelligencia segítségével azonosítják a problémás szerencsejátékosokat, hogy megtegyék a szükséges intézkedéseket a kényszeres viselkedés kezelésében. A mesterséges intelligencia segítségével folyamatosan szkennelhetők a kulcsfontosságú szerencsejáték-adatpontok, átvágva a játékosok demográfiai adatait, viselkedési adatait és tranzakciós adatait olyan profiljátékosok számára, akiket esetleg beleköt a szerencsejáték.

A felelősségteljes szerencsejáték mellett a mesterséges intelligencia óriási szerepet játszik abban, hogy az üzemeltetők mélyebb személyre szabottságot kínáljanak a játékosoknak. Ma különösen az online kaszinók új kaszinók, élő és mélyen személyre szabott tartalmat kínálnak valós időben. Ezenkívül a játékosoknak a számukra tetsző játékokat és valósághű, emberi támogatást kínál.

A mesterséges intelligencia azt is lehetővé teszi a szolgáltatók számára, hogy aktívan kezeljék az ügyfelek életciklusát, hatékonyabban kezeljék a pénzforgalmat, és fokozzák a csalásfelderítési erőfeszítéseket.

VR és AR; az Új Trendek

Másrészt a virtuális valóság és a kiterjesztett valóság az élen jár az ügyfelek élményének javításában. Bár a virtuális valóság és a kiterjesztett valóság hasonlónak hangzik, a kettő különböző technológia, de mindegyikük célja, hogy hiteles kaszinóélményt nyújtson a játékosoknak. A két technológia elsősorban az X, Y és Z generációs játékosokat célozza meg.

Bár a VR megelőzte az AR-t, kétségtelenül ez utóbbi fogja alakítani az online szerencsejáték-ipart, mivel ez egy játékosközpontú technológia, amely virtuális objektumokat, például kaszinóasztalokat illeszt be a való világba. Amellett, hogy jobb élményt nyújtanak, a játékosoknak nincs szükségük kiegészítőkre, mint a VR esetében.

Covid19 és online szerencsejáték

Annak ellenére, hogy a járványon nem lehet mosolyogni, áldás volt az online szerencsejáték-ipar számára. A kutatások kimutatták, hogy az online szerencsejátékosok hatszor nagyobb valószínűséggel játszottak szerencsejátékkal a járvány után, mint a járvány kezdete előtt.

A játékosok számának emelkedése a bezárásoknak és a távmunkának tudható be. Mindenki otthon volt, az internetre tapadva. Másrészt az üzemeltetők a marketingre koncentráltak.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

A CogniPlay új korszakot mutat be az online nyereményjátékok és a közösségi játékplatformok terén
2024-05-16

A CogniPlay új korszakot mutat be az online nyereményjátékok és a közösségi játékplatformok terén

Hírek