Regional Council of Darmstadt

Az online játékok, amelyeket általában iGamingnek neveznek, az online szerencsejáték egy formája, amely magában foglalja a pénz fogadását különböző események vagy játékok, például sportfogadás, online póker, virtuális nyerőgépek stb. eredményeire.

Az olyan engedélyező testületek, mint a Darmstadt Regionális Tanács felügyelik és ellenőrzik az online szerencsejáték-üzemeltetőket, amelynek alapvető célja: a játékosok védelme, a szerencsejátékkal kapcsolatos bűncselekmények mérséklése és a kiskorúak részvételének megakadályozása – lényegében a játékengedélyek biztonságos és tisztességes környezetté teszik a piacot mindenki számára elérhető, és a kormányzati protokolloknak való megfelelés elősegíti az ügyfelek közötti bizalmat, ami viszont javítja a vállalkozás hírnevét.

A folyamatosan fejlődő online játéktérben szerencsejáték-engedélyt kapnak azok a vállalkozások, amelyek elfogadják és betartják a jogszabályok és irányelvek szilárd halmazát.

A játékosok védelmének maximalizálása érdekében a megfelelőségi testület erőfeszítéseit a felelős online szerencsejátékra, az üzleten belüli átláthatóságra és a pénzmosás kiküszöbölésére összpontosítja.

Felelősségteljes szerencsejáték

Az online kaszinók kényelme azt jelenti, hogy az iparág virágzik. Az internetkapcsolattal, intelligens eszközzel vagy működő számítógéppel vagy laptoppal rendelkező játékosok és felhasználók könnyen – és azonnal – hozzáférhetnek a virtuális játék- és szerencsejáték-platformokhoz.

A szerencsejáték-létesítménynek lehetőséget kell kínálnia a játék önértékelésére a szerencsejáték-függőség megelőzése érdekében.

Őszinteség

A legnagyobb tisztességgel és átláthatósággal folytatott üzleti tevékenység növeli a játékosok játékengedélybe vetett bizalmát és a rendelkezésre álló szerencsejáték-tevékenységeket.

Hogyan érhető el ez? A szabályozó testület dönthet úgy, hogy értékeli az online szerencsejáték-üzletág szoftverét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelően működik-e, és megbizonyosodhat arról, hogy a játékosok a befektetett tőke megfelelő megtérülését kapják-e.

Pénzmosás

Érintettük az online kaszinó terén tapasztalható törvénytelenségeket.

A szerencsejáték-engedély megléte azt jelenti, hogy minden iGaming létesítmény köteles követni és betartani a megfelelőségi hatóság által felügyelt törvényhozást annak biztosítása érdekében, hogy minden pénz és nagy összegű befizetés legális forrásból származzon.

Ezt úgy teszik meg, hogy alaposan megvizsgálják a játékosok bankszámláit, hogy megbizonyosodjanak a pénzük eredetéről.

Regional Council of Darmstadt
Chloe O'Sullivan
WriterChloe O'SullivanWriter
ResearcherSamuel AdeoyeResearcher
LocaliserÁdám KovácsLocaliser
Bárki és bárhol törvényes a német online kaszinó licence?

Bárki és bárhol törvényes a német online kaszinó licence?

Igen ám, de a külföldi tulajdonú vállalkozásoknak meg kell felelniük egy bizonyos iGaming szabályozásnak, amely kimondja, hogy a nem helyi tulajdonú online kaszinóknak fizikai bázissal kell rendelkezniük a régióban, és az ország 5,3%-os forgalomra vonatkozó adótörvényei vonatkoznak rájuk. Ezen túlmenően német állampolgárokat alkalmaznak munkaerő-kölcsönzésük keretében.

Bárki és bárhol törvényes a német online kaszinó licence?
Online szerencsejáték-engedély jelentkezése

Online szerencsejáték-engedély jelentkezése

2021-ben megvalósult a várva várt államközi szerencsejátékról szóló szerződés, amely új és korlátozott szerződéseket is tartalmazott szerencsejáték-engedély lehetőségei sportfogadáshoz, virtuális nyerőgépes játékok és online póker magánszolgáltatók számára Németország-szerte.

Míg a regisztráció és a szerencsejáték-engedély igénylése fáradságos vállalkozás, az iGaming létesítmények, amelyek szeretnének élő játékokat kínál kötelesek egyet biztosítani.

Az online szerencsejáték-engedély bizonyítja, hogy elkötelezett a biztonságos és tisztességes játékpolitika mellett. Az átláthatóság meggyőződéssel, a meggyőződéssel pedig a kedvező hírnévvel jár.

A szigorú törvények miatt, amelyeket be kell tartani, a játékosok tudják, hogy a virtuális világban legális engedéllyel rendelkező szerencsejáték-vállalkozásokra rábízhatják személyes adataikat, és ami a legfontosabb, a pénzüket.

Így az engedéllyel rendelkező szerencsejáték-üzletágnak visszaütő hatása van, mivel elősegíti a fogyasztók lojalitását.

Online szerencsejáték-engedély jelentkezése
Az online szerencsejáték-engedély megszerzésének követelményei

Az online szerencsejáték-engedély megszerzésének követelményei

Bár minden online szerencsejáték-ajánlatnak megvannak a maga egyedi követelményei, az engedélyezési folyamat fő irányelvei átfogóak:

Biztonsági letét

 • A pályázónak legalább 5 millió euró óvadékot kell letennie, amely esetenként a várható átlagos havi forgalom mértékéig, legfeljebb 50 millió euróig határozható meg.

A játékokat szét kell választani

 • Ha különböző online szerencsejáték-ajánlatok, például sportfogadás és póker érhetők el ugyanabban a domainben, a szerencsejáték-vállalkozásnak biztosítania kell, hogy ezek függetlenek legyenek egymástól a webhelyen. A keresztreklámozás szintén tilos, és egy játékos nem fogadhat egyszerre több játékra.

Befizetési limit

 • Nál nél az online kaszinó weboldalának regisztrációs szakasza, a játékosnak legfeljebb 1000 eurós havi befizetési limitet kell beállítania. Ez a követelmény kulcsfontosságú annak elkerülése érdekében, hogy egy játékos szerencsejáték-függővé váljon. A szabályozó szerv egy központi adatbázison keresztül ellenőrzi az 1000 eurós korlátozás betartását.

Virtuális nyerőgépes játékok

 • A virtuális nyerőgépek esetében játékonként legalább 5 másodperc, a maximális tét pedig 1 euró.
Az online szerencsejáték-engedély megszerzésének követelményei
Hogyan lehet online szerencsejáték-engedélyt igényelni

Hogyan lehet online szerencsejáték-engedélyt igényelni

Továbbá az online szerencsejáték-engedély megszerzéséhez egy írásban kitöltött igénylőlapot kell leadni, valamint elektronikusan kell benyújtani nyilatkozattal együtt.

A MEGBÍZHATÓSÁGOT VÁLTOZTATÓ DOKUMENTUMOK A következőket tartalmazzák:

 • A meghatalmazott képviselők listája.
 • Nyilatkozat arról, hogy elkötelezettek amellett, hogy semmilyen formában nem kínálnak illegális szerencsejátékot.
 • Adminisztratív nyilvántartások, mint például a vámkezelési tanúsítvány.

Kapacitás

Az engedélyező testület a kérelmező pénzügyi kompetenciájára, szakértelmére, átláthatóságára és biztonságára is tekintettel van.

Tervek és irányelvek

A pályázóknak auditált „koncepciókat” kell benyújtaniuk, amelyek felvázolják tervezett jövedelmezőségi előrejelzésüket, stratégiájukat és elkötelezettségüket a felelősségteljes szerencsejáték, az IT-biztonság, a kiskorúak védelme stb.

Lényegében az összes terv és irányelv, amely a vállalkozásnak a helyén lesz.

Hirdetés

Az online kaszinók hirdetése tekintetében a jelentkezőnek jeleznie kell, hogy önállóan hirdet, vagy külső kiszervezést végez.

Az engedélyezési kérelemhez hirdetési koncepciót kell csatolni.

Részletes információk

Ezenkívül minden lényeges részletet meg kell adni a szerencsejáték-üzletágról és annak működéséről.

Ez magában foglalja a játékkínálatukat, amelyet a felügyeleti hatóság értékel és hagy jóvá.

Hogyan lehet online szerencsejáték-engedélyt igényelni
Online kaszinók szerencsejáték-engedéllyel

Online kaszinók szerencsejáték-engedéllyel

Más országokhoz hasonlóan Németországban is az iGaming iparágba való belépés akadályok hálójában áll a jelentkezők előtt, de az államközi szerződés negyedik módosításának kezdete óta a vállalkozások sorra állnak a tekintélyes felhatalmazásért.

A mai napig sportfogadási engedélyeket adtak ki, és a Regionális Tanács hivatalos „fehérlistáján” mintegy 35 engedélyes szerepel.

Az online póker és a virtuális nyerőgépek licencei is pályázhatnak, bár ez utóbbira egyelőre csak korlátozott számú szolgáltató kapott zöld utat.

A mai napig az engedélyek online kaszinó játékok, különösen a rulett, a blackjack és a baccarat nem került kiadásra, de ahogy az ország szerencsejáték-szabályozási reformja, úgy az ezekre a konkrét ajánlatokra vonatkozó iránymutatások is.

Jelenleg nem világos, hogy az élő játékok nyitva lesznek-e magánvállalkozások előtt, vagy állami monopólium alatt futnak majd.

Online kaszinók szerencsejáték-engedéllyel
Az online kaszinó licenc megszerzésének előnyei és hátrányai

Az online kaszinó licenc megszerzésének előnyei és hátrányai

Előnyök:

 • Az online szerencsejáték-engedély igénylése viszonylag gyors folyamat, ha minden rendben van.
 • Az adótörvények nagyjából elfogadhatóak.
 • A szerencsejátékra vonatkozó törvények egyértelműek, és követik a globális szabványokat.
 • Az engedélyt igazoló okirat a szerencsejáték weboldalán kiállítható.
 • A licencelt platformokat a nyilvánosság megbízza és tiszteli.
 • A játékosok biztonságban érzik magukat, ha tudják, hogy a szerencsejáték-oldal törvényes engedéllyel rendelkezik.

Hátrányok:

 • Mivel az online szerencsejáték-engedély viszonylag új a régióban, nehéz megállapítani, hogy vannak-e olyan hibák, amelyek problémát jelenthetnek a vállalkozások számára.
 • A szerencsejáték-engedély drága, és a folyamatos ellenőrzéssel és megfelelőségi ellenőrzésekkel érvényességének megőrzése megterhelő.
Az online kaszinó licenc megszerzésének előnyei és hátrányai
Az online szerencsejáték rövid története Németországban

Az online szerencsejáték rövid története Németországban

Németország örökség szerencsejáték-régió, és bár a legális iGaming tevékenység viszonylag új, a szárazföldi létesítmények a Római Birodalom idejére nyúlnak vissza, és az ember által ismert legrégebbi kaszinót, a Casino Wiesbadent 1810-ben építették.

2007-ben elindult egy osztrák online kaszinó, a Bwin – az első, amely megkezdte a mobil működését, bár engedély nélkül.

Nem sokkal a nyitás után a Bwin feketelistára került a német játékosok fogadásáról, ám a vitatott döntést később hatályon kívül helyezték, ami igaz arra az időre, amikor az iGaming a régióban jól és igazán beindult.

Az online szerencsejáték rövid története Németországban
About the author
Chloe O'Sullivan
Chloe O'Sullivan

Chloe "LuckyLass" O'Sullivan, ír bájjával, elképesztő képességgel rendelkezik, hogy észrevegye a kaszinó-univerzum feltörekvő csillagait. A NewCasinoRank fő írójaként mélyrehatóan foglalkozik az új platformokkal, így biztosítva, hogy az olvasók még ma kaphassanak első pillantást a holnap legjobb kaszinóira.

Send email
More posts by Chloe O'Sullivan