Darmstadt Regionális Tanácsa

Az online játékok, amelyeket általában iGamingnek neveznek, az online szerencsejáték egy formája, amely magában foglalja a pénz fogadását különböző események vagy játékok, például sportfogadás, online póker, virtuális nyerőgépek stb. eredményeire.

Az olyan engedélyező testületek, mint a Darmstadt Regionális Tanács felügyelik és ellenőrzik az online szerencsejáték-üzemeltetőket, amelynek alapvető célja: a játékosok védelme, a szerencsejátékkal kapcsolatos bűncselekmények mérséklése és a kiskorúak részvételének megakadályozása – lényegében a játékengedélyek biztonságos és tisztességes környezetté teszik a piacot mindenki számára elérhető, és a kormányzati protokolloknak való megfelelés elősegíti az ügyfelek közötti bizalmat, ami viszont javítja a vállalkozás hírnevét.

A folyamatosan fejlődő online játéktérben szerencsejáték-engedélyt kapnak azok a vállalkozások, amelyek elfogadják és betartják a jogszabályok és irányelvek szilárd halmazát.

A játékosok védelmének maximalizálása érdekében a megfelelőségi testület erőfeszítéseit a felelős online szerencsejátékra, az üzleten belüli átláthatóságra és a pénzmosás kiküszöbölésére összpontosítja.

Felelősségteljes szerencsejáték

Az online kaszinók kényelme azt jelenti, hogy az iparág virágzik. Az internetkapcsolattal, intelligens eszközzel vagy működő számítógéppel vagy laptoppal rendelkező játékosok és felhasználók könnyen – és azonnal – hozzáférhetnek a virtuális játék- és szerencsejáték-platformokhoz.

A szerencsejáték-létesítménynek lehetőséget kell kínálnia a játék önértékelésére a szerencsejáték-függőség megelőzése érdekében.

Őszinteség

A legnagyobb tisztességgel és átláthatósággal folytatott üzleti tevékenység növeli a játékosok játékengedélybe vetett bizalmát és a rendelkezésre álló szerencsejáték-tevékenységeket.

Hogyan érhető el ez? A szabályozó testület dönthet úgy, hogy értékeli az online szerencsejáték-üzletág szoftverét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelően működik-e, és megbizonyosodhat arról, hogy a játékosok a befektetett tőke megfelelő megtérülését kapják-e.

Pénzmosás

Érintettük az online kaszinó terén tapasztalható törvénytelenségeket.

A szerencsejáték-engedély megléte azt jelenti, hogy minden iGaming létesítmény köteles követni és betartani a megfelelőségi hatóság által felügyelt törvényhozást annak biztosítása érdekében, hogy minden pénz és nagy összegű befizetés legális forrásból származzon.

Ezt úgy teszik meg, hogy alaposan megvizsgálják a játékosok bankszámláit, hogy megbizonyosodjanak a pénzük eredetéről.

Darmstadt Regionális Tanácsa
Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter

Bárki és bárhol törvényes a német online kaszinó licence?

Igen ám, de a külföldi tulajdonú vállalkozásoknak meg kell felelniük egy bizonyos iGaming szabályozásnak, amely kimondja, hogy a nem helyi tulajdonú online kaszinóknak fizikai bázissal kell rendelkezniük a régióban, és az ország 5,3%-os forgalomra vonatkozó adótörvényei vonatkoznak rájuk. Ezen túlmenően német állampolgárokat alkalmaznak munkaerő-kölcsönzésük keretében.

Online szerencsejáték-engedély jelentkezése

2021-ben megvalósult a várva várt államközi szerencsejátékról szóló szerződés, amely új és korlátozott szerződéseket is tartalmazott szerencsejáték-engedély lehetőségei sportfogadáshoz, virtuális nyerőgépes játékok és online póker magánszolgáltatók számára Németország-szerte.

Míg a regisztráció és a szerencsejáték-engedély igénylése fáradságos vállalkozás, az iGaming létesítmények, amelyek szeretnének élő játékokat kínál kötelesek egyet biztosítani.

Az online szerencsejáték-engedély bizonyítja, hogy elkötelezett a biztonságos és tisztességes játékpolitika mellett. Az átláthatóság meggyőződéssel, a meggyőződéssel pedig a kedvező hírnévvel jár.

A szigorú törvények miatt, amelyeket be kell tartani, a játékosok tudják, hogy a virtuális világban legális engedéllyel rendelkező szerencsejáték-vállalkozásokra rábízhatják személyes adataikat, és ami a legfontosabb, a pénzüket.

Így az engedéllyel rendelkező szerencsejáték-üzletágnak visszaütő hatása van, mivel elősegíti a fogyasztók lojalitását.

Az online szerencsejáték-engedély megszerzésének követelményei

Bár minden online szerencsejáték-ajánlatnak megvannak a maga egyedi követelményei, az engedélyezési folyamat fő irányelvei átfogóak:

Biztonsági letét

 • A pályázónak legalább 5 millió euró óvadékot kell letennie, amely esetenként a várható átlagos havi forgalom mértékéig, legfeljebb 50 millió euróig határozható meg.

A játékokat szét kell választani

 • Ha különböző online szerencsejáték-ajánlatok, például sportfogadás és póker érhetők el ugyanabban a domainben, a szerencsejáték-vállalkozásnak biztosítania kell, hogy ezek függetlenek legyenek egymástól a webhelyen. A keresztreklámozás szintén tilos, és egy játékos nem fogadhat egyszerre több játékra.

Befizetési limit

 • Nál nél az online kaszinó weboldalának regisztrációs szakasza, a játékosnak legfeljebb 1000 eurós havi befizetési limitet kell beállítania. Ez a követelmény kulcsfontosságú annak elkerülése érdekében, hogy egy játékos szerencsejáték-függővé váljon. A szabályozó szerv egy központi adatbázison keresztül ellenőrzi az 1000 eurós korlátozás betartását.

Virtuális nyerőgépes játékok

 • A virtuális nyerőgépek esetében játékonként legalább 5 másodperc, a maximális tét pedig 1 euró.

Hogyan lehet online szerencsejáték-engedélyt igényelni

Továbbá az online szerencsejáték-engedély megszerzéséhez egy írásban kitöltött igénylőlapot kell leadni, valamint elektronikusan kell benyújtani nyilatkozattal együtt.

A MEGBÍZHATÓSÁGOT VÁLTOZTATÓ DOKUMENTUMOK A következőket tartalmazzák:

 • A meghatalmazott képviselők listája.
 • Nyilatkozat arról, hogy elkötelezettek amellett, hogy semmilyen formában nem kínálnak illegális szerencsejátékot.
 • Adminisztratív nyilvántartások, mint például a vámkezelési tanúsítvány.

Kapacitás

Az engedélyező testület a kérelmező pénzügyi kompetenciájára, szakértelmére, átláthatóságára és biztonságára is tekintettel van.

Tervek és irányelvek

A pályázóknak auditált „koncepciókat” kell benyújtaniuk, amelyek felvázolják tervezett jövedelmezőségi előrejelzésüket, stratégiájukat és elkötelezettségüket a felelősségteljes szerencsejáték, az IT-biztonság, a kiskorúak védelme stb.

Lényegében az összes terv és irányelv, amely a vállalkozásnak a helyén lesz.

Hirdetés

Az online kaszinók hirdetése tekintetében a jelentkezőnek jeleznie kell, hogy önállóan hirdet, vagy külső kiszervezést végez.

Az engedélyezési kérelemhez hirdetési koncepciót kell csatolni.

Részletes információk

Ezenkívül minden lényeges részletet meg kell adni a szerencsejáték-üzletágról és annak működéséről.

Ez magában foglalja a játékkínálatukat, amelyet a felügyeleti hatóság értékel és hagy jóvá.

Online kaszinók szerencsejáték-engedéllyel

Más országokhoz hasonlóan Németországban is az iGaming iparágba való belépés akadályok hálójában áll a jelentkezők előtt, de az államközi szerződés negyedik módosításának kezdete óta a vállalkozások sorra állnak a tekintélyes felhatalmazásért.

A mai napig sportfogadási engedélyeket adtak ki, és a Regionális Tanács hivatalos „fehérlistáján” mintegy 35 engedélyes szerepel.

Az online póker és a virtuális nyerőgépek licencei is pályázhatnak, bár ez utóbbira egyelőre csak korlátozott számú szolgáltató kapott zöld utat.

A mai napig az engedélyek online kaszinó játékok, különösen a rulett, a blackjack és a baccarat nem került kiadásra, de ahogy az ország szerencsejáték-szabályozási reformja, úgy az ezekre a konkrét ajánlatokra vonatkozó iránymutatások is.

Jelenleg nem világos, hogy az élő játékok nyitva lesznek-e magánvállalkozások előtt, vagy állami monopólium alatt futnak majd.

Az online kaszinó licenc megszerzésének előnyei és hátrányai

Előnyök:

 • Az online szerencsejáték-engedély igénylése viszonylag gyors folyamat, ha minden rendben van.
 • Az adótörvények nagyjából elfogadhatóak.
 • A szerencsejátékra vonatkozó törvények egyértelműek, és követik a globális szabványokat.
 • Az engedélyt igazoló okirat a szerencsejáték weboldalán kiállítható.
 • A licencelt platformokat a nyilvánosság megbízza és tiszteli.
 • A játékosok biztonságban érzik magukat, ha tudják, hogy a szerencsejáték-oldal törvényes engedéllyel rendelkezik.

Hátrányok:

 • Mivel az online szerencsejáték-engedély viszonylag új a régióban, nehéz megállapítani, hogy vannak-e olyan hibák, amelyek problémát jelenthetnek a vállalkozások számára.
 • A szerencsejáték-engedély drága, és a folyamatos ellenőrzéssel és megfelelőségi ellenőrzésekkel érvényességének megőrzése megterhelő.

Az online szerencsejáték rövid története Németországban

Németország örökség szerencsejáték-régió, és bár a legális iGaming tevékenység viszonylag új, a szárazföldi létesítmények a Római Birodalom idejére nyúlnak vissza, és az ember által ismert legrégebbi kaszinót, a Casino Wiesbadent 1810-ben építették.

2007-ben elindult egy osztrák online kaszinó, a Bwin – az első, amely megkezdte a mobil működését, bár engedély nélkül.

Nem sokkal a nyitás után a Bwin feketelistára került a német játékosok fogadásáról, ám a vitatott döntést később hatályon kívül helyezték, ami igaz arra az időre, amikor az iGaming a régióban jól és igazán beindult.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
Ról ről

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács